Transitievergoeding:
begeleiding en advies

Transitievergoeding – wat betekent dat voor een werkgever en een werknemer?

Sinds 1 juli 2015 krijgt een medewerker bij ontslag een financiële vergoeding. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat de medewerker 2 jaar of langer in dienst is geweest. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers. Hoe zet je deze transitievergoeding optimaal in voor het ontdekken of vinden van een baan die helemaal bij je past?  Wij kunnen je hierbij ondersteunen!

Wat kan EigenWijs Functioneren doen?
Voor de medewerker: Eigenwijs Functioneren kan voor de medewerker aan de hand van een arbeidsscan en een inventarisatiegesprek aangeven wat er nodig is om de baan te vinden die bij je past. Hoe kun je dat bereiken? Welke scholing is nodig? Wat vraagt de arbeidsmarkt? Hoe zorg je dat je in beeld komt in de arbeidsmarkt? Hoe leer je succesvol solliciteren?

Voor de organisatie:  Het gaat om medewerkers die zich jaren lang voor de organisatie hebben ingezet. Voor een medewerker is het al geen leuke situatie en is het prettig als de organisatie daarbij helpt.  Met het inschakelen van EigenWijs Functioneren wordt deze taak ook voor de organisatie een stuk prettiger. EigenWijs Functioneren ondersteunt de organisatie in het begeleiden van deze mensen naar ander werk. Tevens zorgen wij ervoor dat deze medewerkers gemotiveerd blijven en verantwoordelijkheid nemen voor hun proces tijdens hun periode van boventalligheid.

Onze
opdrachtgevers