Eigenwijs Functioneren
voor Medewerkers

Het grootste gedeelte van je tijd ben je bezig met werken. Wanneer je op eigen wijze kan functioneren ben je op je best. Wat zijn jou talenten, waar wil jij je in ontwikkelen?

Ga op zoek naar jezelf en creëer je ideale loopbaan. Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Belangrijk vinden wij dat een traject past bij jou behoefte, maatwerk dus! Een greep uit onze dienstverlening: Loopbaanbegeleiding,  persoonlijk innovatie traject, outplacement en een talentenanalyse.


Duurzame inzetbaarheid
voor
Medewerkers

Wat betekent duurzame inzetbaarheid voor je als medewerker. Vaak ben je als medewerker zo gefocust op wat er op dat moment speelt in jouw organisatie, dat je vergeet wat er buiten je organisatie op je vakgebied speelt. Hierdoor bestaat de kans dat je ontwikkelingen mist of niet meer goed aansluit op je eigen behoefte. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, geef je jezelf de kans om jezelf blijvend te ontwikkelen op diverse gebieden, zoals kennis, vaardigheden en loopbaanontwikkeling. Het grote voordeel hiervan is dat als je tijdens je loopbaan aan je ontwikkeling werkt, dat je een breder inzicht ontwikkelt en behoudt als medewerker van je vakgebied en van ontwikkelingen bij andere bedrijven. Een “life time” arbeidscontract komt steeds minder voor en organisaties willen bovendien zien wat je voor waarde toevoegt. Daarbij wordt ook verwacht dat je mee verandert met de vraag van de klant of interne organisatie. Door je vooral tijdig en blijvend te ontwikkelen, blijf je ook in beweging en op het moment dat er een kans voor een andere functie binnen of buiten het bedrijf zich voordoet, ben je er  klaar voor. Dit geldt ook als de huidige organisatie besluit dat je baan verdwijnt. Blijvend investeren in je ontwikkeling en het volgen van de ontwikkeling in je vakgebied zijn tegenwoordig een voorwaarde om met een goed perspectief je werk te kunnen blijven doen.


Je bent onderdeel van een team en wilt daarin een goede bijdrage leveren. Hoe doe je dit? Hoe vrij voel je je om kritiek te geven? Voel je je veilig in het team? Hoeveel aandacht krijg je binnen het team? Is dit in balans met wat je geeft? Al deze vragen worden beantwoord in teamcoachsessies en niet alleen door jou, maar door heel het team. Het resultaat is dat je vertrouwen voelt van je collega’s en je zo optimaal kunt inzetten voor de teamdoelstellingen. Waardoor je meer werkplezier en zelfvertrouwen ervaart.

 

Team ontwikkeling
voor
Medewerkers


Loopbaan begeleiding
voor
Medewerkers

Je werkt al een aantal jaar in je huidige functie, voelt dat dit niet meer het werk is wat je energie geeft, maar de stap om wat anders te gaan doen is wel groot.

Je werkt in een mooi bedrijf en krijgt het aanbod om een volgende stap te maken, dit is prachtig, maar ook wel eng, kan ik dat wel? Wat moet ik nog leren? Hoe ga ik dat doen?

En opeens komt de aankondiging:  het bedrijf schrapt banen en je wordt boventallig verklaard. Je voelt boosheid, angst, verdriet maar ook zie je wel kansen. Wat ga je nu als eerste doen? Wil je dit werk nog blijven doen of totaal iets anders? Hoe ga je solliciteren? Hoe werkt dat tegenwoordig?

Bovenstaande voorbeelden zijn allemaal van mensen die wij begeleiden in hun loopbaan. Loopbaanbegeleiding is voor ons maatwerk. We onderscheiden daarbij drie onderdelen: loopbaan coaching, loopbaanbegeleiding en talentmanagement.

Loopbaan coaching

Wie ben ik als persoon? Wat kan ik goed? Wat wil ik graag?

Als je jezelf in bovenstaande vragen herkent, dan gaan wij graag met je  in gesprek, over  wat je wilt, waar je behoefte aan begeleiding zit, wat belangrijk voor je is in je werk en wat bij je past. Dit kan onder meer door het inzetten van kwalitatief hoogwaardige testen, zoals DISC drijfveren en gedragsprofiel en het BAPAS Talentonderzoek.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding zetten wij in om je inzicht te geven in je mogelijkheden, je te helpen met je sollicitatievaardigheden (LinkedIn, brief, CV, gesprekken en netwerk) en bovenal aandacht te geven aan wat er in je omgaat voor, tijdens en na een sollicitatie. En tot slot brengen we de arbeidsmarkt voor het beroep dat je ambieert in kaart.

Talentmanagement

Hoe kan je als leidinggevende of manager ondersteund worden bij een organisatieverandering? Welke verschillende rollen heb je? Hoe zorg je ervoor dat de medewerkers enthousiast zijn en graag voor de afdeling/organisatie willen werken?


Talentontwikkeling, er zijn duizenden boeken over geschreven. Wat is nu talent en hoe ontwikkel je dit op een wijze waardoor jij er je voordeel mee kunt doen? Talent is datgene waar je goed in bent en wat je makkelijk af gaat. Op het moment dat je je talent wilt ontwikkelen is het goed om eerst te analyseren welke talenten je allemaal bezit! Veel mensen zijn zich vaak niet bewust van hun eigen talenten. Dat is zonde, want behalve dat het inzetten van je talent vaak complimenten oplevert, geeft dat ook vaak positieve energie in je werk. Je talent optimaal inzetten geeft  je zelfvertrouwen en werkplezier.

Bewust zijn van je talent is de eerste stap. De tweede stap is hoe je je talent inzet. Hoe doe je dat optimaal en effectief? Hier komen vaak gedragsaspecten bij kijken. Op welke wijze communiceer je wat je ziet? Hoe ga je om met mensen die jouw talent niet hebben, maar waar je wel mee moet samenwerken?

Wij zien talent en de toepassing van je talent als één. Het optimaal inzetten van je talent houdt ook in dat je kan inspelen op je omgeving, zodat je talent optimaal effect heeft voor jezelf en voor de organisatie.

Talent management
voor
Medewerkers